Kad porastem biću Marta Stjuart

Znate li ko je dotična gospođa? Primetila sam da je često spominju u raznim serijama i emisijama, pa pretpostavljam da ste barem čuli za nju, ali imam potrebu da vas sa njom bolje upoznam.

Otkrila sam je pre nekoliko godina, kada sam u Google ukucala neki “how to”. Više se ne sećam šta sam želela da napravim, nisam imala ideju kako i eto Marte Stjuart! Sada sam je se setila jer sam htela da pišem o novogodišnjem ukrašavanju. A nema osobe koja ima bolje ideje, koje same možete da sprovedete u delo korak po korak.

Kada sam ukucala njeno ime u Wikipediju da vidim kako da vam najlakše objasnim ko je ona prvo što je izašlo je da je ova žena “američki biznis magnat”. Toliko! Ukratko, Marta Stjuart je doktor za “home made how to”. Npr. želite da napravite nešto od svoje stare majice koju volite, ali se ofucala. Marta će vam pokazati kako da od nje napravite šal-ogrlicu (probala sam i super je). Pronaći ćete kako da napravite kaputić za svog psa, kao i neke fantastične recepte.

Ona ima 4 sajta. Martha Stewart Weddings, pogađate – sajt o venčanjima. Ovde imate sve: od planiranja, preko venčanice, do ukrašavanja i torte. Whole Living sajt o zdravom životu na sve teme. Emerils je sajt o hrani tj recepti, restorani i sl. Martha Stewart je osnovni sajt i na njemu ćete pronaći sve na jednom mestu.

Moj omiljeni deo je Martha Stewart Crafts gde možete da naučite kako da napravite razne stvari. Sa leve strane izaberete kategoriju i listate. Kada naiđete na nešto zanimljivo, imate detaljno objašnjenje sa fotografijama kako se pravi i šta vam je potrebno. Ukoliko slabije stojite sa engleskim, možda je bolje da počnete od klipova na njenom You Tube kanalu, jer ćete moći da radite uporedo sa njom i njenim gostima, a ako nešto i ne razumete shvatićete po tome šta ona radi.

Evo gde na njenom sajtu možete da pogledate aktuelne teme: nova godina i božić.

Kada god imam dovoljno slobodnog vremena, volim da kopam po ovo sajtu. Kreativac sam (ah, kakav kliše, ali ovog puta istinit), pa često imam potrebu na se na neki način izrazim, ali mi fali inspiracija. Onda iznesem sve budalaštine koje čuvam u nekoliko kutija i krenem redom po Martinim predlozima. Kada vidim da za nešto imam potrebne stvari, odmah se bacam na posao. Dala sam svoj e-mail da mi sa Martinog sajta svaki dan stiže po jedan predlog šta da napravim. Često se dešava da mi to što je ona predložila ne treba ili mi se ne dopada, ali mi uvek da ideju za nešto drugo.

A zašto rekoh u naslovu da ću biti Marta Stjuart kad porastem? Zato što ona jako dobro živi od svoje kreativnosti na razne teme. Počela je sa kuvanjem i receptima, pa polako širila delatnost dok nije napravila imperiju.

E tako ću i ja.. Počela sam sa blogom, a planiram u neko dogledno vreme jako da vam se dopadnem, pa da tražite moje mišljenje na razne teme... I onda kad zgrnem ozbiljne parice, obećavam da neću zaboraviti vas koji ste čitali moje pisanije i dok sam bila levo smetalo.. Razredna, recite im, zavole mene ljudi vremenom, jel da? :D

6 Comments

  1. Marina says:

    Ne treba mnogo vremena, ali ja nisam objektivna :)

  2. otkacena says:

    Kamen, po kamen – palača. Zar ne?

  3. Zvezda says:

    Eto, ostvarilo ti se! :) zakon privlacnosti ;) danas i poznata i zgrces parice na youtube, samo napred! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *