Kako držati nakit, a da nije u kutiji…?

Godinama se mučim sa ovim pitanjem. Dok sam živela sa mamom, imala sam svoju krojačku lutku, pa sam barem ogrlice mogla da kačim na nju. Kada sam se preselila, stvarno nisam imala gde i sa lutkom. Tako je sav moj nakit zavrsio u kutiji na dnu ormara.

Ljudi često misle da ja ne volim nakit, što je čudno s’ obzirom na to da ga pravim. A nije istina da ga ne volim. Samo imam problem sa tim da me mrzi da pred svaki izlazak iz kuće istresem kutiju sa nakitom na krevet, pa 5 minuta raspetljavam ogrlice i narukvice. Lakše mi je da se uhvatim za jedne minđuse i dve ogrlice i vrtim u krug.

Uvek me je nerviralo to što ne znam kao da negde držim sve okačeno, tako da mogu da pogledam i izaberem. Ne dopadaju mi se oni držači za nakit koje sada možete svuda da nađete – one žene sa kracima koji idu iz glave ili još gore – one ogromne ruke, na koje valjda treba da stavite svoje prstenje. Konačno sam rešila problem, pa htedoh to da podelim sa vama ako imate istu situciju.

Nemamo veliki stan, pa sebi ne mogu da dozvolim neki ozbiljan prostor za svoje zezalice. Uglavnom sve stoji po nekim kutijama i kutijicama, pa kad mi zatreba, iskopam. Nisam veliki fan prstenja i narukvica, jer mi smetaju da se normalno krećem. Narukvice mi večito zveckaju i kače se za šta ne treba, a na prstenje nisam navikla. Zato njih i nemam puno. Ipak, minđusa i ogrlica imam gomilu. Za njih mi je trebalo neko rešenje.

Planirala sam da zakucam dva velika eksera u zid i da lepo na njih okačim ogrlice. Onda mi je Laza predložio mali civiluk za ogrlice i to da ga zakucamo na spolju bočni stranu ormara. Ima logike, taj deo nam je i onako mrtav, pa nam moje stvari neće smetati. Otišli smo u Dermu (u Kralja Petra) i za 200 dinara kupili dve one kukice za kačenje čega god. Na svakoj imaju po dva mesta za kačenje, pa ja tako dobih 4.

Došli smo kući, zakucali ih u zid, okacila sam ogrlice i shvatila da nisam rešila problem minđuša. Malo sam mozgala i setila se. Pronašla sam satensku traku (opet Derma, 10m/100 dinara, debljine 0,5 cm).

Vezala sam duple čvoriće na svakih 2-3 cm, kako mi se ne bi sve minđuse skupile na jedno mesto i takvu traku vezala za one dve kukice za ogrlice i narukvice.

Na traku sam okačila sve minđuše koje su mogle da se okače, a ostale sam jednostavno probola kroz traku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne mogu da vam objasnim koliko mi je sada lakše. Obučem se, stanem pored ormara i za 5 sekundi izaberem nakit. Toliko mi treba i da ga posle vratim. Prstenje i dalje držim u kutijici, ali mi to ne komplikuje život, kao što rekoh – nemam ih puno.

Eto, toliko od mene za danas, nadam se da ću još nekome ovim prekratiti muke!

ps. izvinjavam se zbog loših fotografija – tu umetnost još nisam savladala.

8 Comments

  1. Jassna says:

    super! moracu da ti ukradem ideju! :) hvala i bravo!

  2. Marina says:

    Moe i patent moje ćerke: ona je tako ukucala trulex krpu za nju kači minđuše. Naravno, ovo funkcioniše samo sa minđušama za bušene uši… :)

  3. andja says:

    sao sto ja imam oko 100 pari mindjusa….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *