Kako izabrati brushalter + najtraženiji modeli

Prva sam od onih koje brushaltere dele na “klasične”, “obične”, “bez bretela” i “punjene”. E onda kad uđem u neku veću radnju sa vešom, pa ne mogu da se snađem, nemam pojma šta da kažem prodavačici – šta tražim? Razmišljah da li jedan da ponesem u kesi (malo je nezgodno da zadižem majicu da dočaram).

Stresira me kad vidim ženu kojoj grudi beže na sve strane iz brusa, a i one kojima od napred sve izgleda dobro, a pozadi se useče, pa izgleda kao da ima pozamašne viršle ispod miške.

VELIČINE BRUSHALTERA I KAKO PRONAĆI ODGOVARAJUĆI

Postoje evropske i američke mere. Nas zanimaju evropske. One se sastoje iz broja i jednog slova (npr. 75 C). Najvažnije je da izmerite širinu svog grudnog koša ispod grudi.

Prva česta zabluda je da broj označava veličinu. Nije tačno! Broj u veličini brusa označava širinu grudnog koša ispod grudi. Ovi brojevi se kreću od 60 do 125. Npr. za širinu grudnog kosa od 78 do 82 cm, broj je 80. Dakle, kada vidite broj, on se odnosi na 2 cm uži i širi grudni kos. U ovome je tajna da ne kupite brus koji vam se useca.

Slovo koje se nalazi pored broja je oznaka za veličinu grudi. A je najmanji, a F najveći (u slengu kažemo da neko ima “trojku” – to je korpa C). Tu vam već ne mogu reći tačni način izbora: za prvi put uzmite 2-3 koja vam izgledaju taman, pa probajte. Jedna caka koju uvek treba da primenite: u kabini obavezno obucite svoju majicu preko novog brusa – tek onda ćete videti da li vam zaista odgovara.

Da rezimiramo: slovo je veličina, a broj širina!

Mislim da nije loše da prođemo osnovne vrste brushaltera i njihove nazive. Pošto ne pronađoh naše nazive, moraću da vas počastim samo engleskim. Za bolje razumevanje, a i uživanje – skoro sve slike su sa sajta Victoria’s Secret.

1. PUSH-UP – je najpodavaniji brushalter na svetu, zahvaljujući popularizaciji firmi Wonderbra. Bez obzira na veličinu grudi, većina žena svoje želi dodatno da istakne. Oni su uvek napunjeni silikonom ili sunđerom.

2. SOFTCUP I SPORT – vrlo slični brushalteri, bez žica. Razlika je u tome što su sportski ojačani zbog fizičkih aktivnosti. Softcup je idealan za po kući (za one žene koje nemaju sreću da po kući mogu i bez njega).

3. STRAPLESS – bez bretela. Skoro uvek je ravnijeg kroja i zatvoreniji između grudi, kako ne bi spadao. Postoje mnoge varijacije na temu, ali sam ja pre za:

4. CONVERTIBLE (MULTI WAY) – to su oni na kojima se pozicija bretela može menjati, ukrstati, a mogu se i potpuno skinuti. Pokrećem inicijativu da se zakonom zabrane tzv silikonske bretele – to parče selotejpa uvek izgleda stravično prljavo i lepljivo.

5. T-SHIRT BRA – e ovo je brushalter koji vecina nas zove “klasičan”. Ovaj brushalter je dizajniran tako da sve drži na svom mestu, prikrije bradavice i savršeno leži ispod tanke majice. On je uvek gladak, nikada od čipke, jer čipka ostavlja reljef na tankoj majici

6. MINIMIZER – spas za zene sa jako velikim grudima. Oni su posebno dizajnirani da vizuelno čine grudi manjim za broj do dva.

7.RASERBACK – to su brushalteri kod kojih je zadnji deo veoma suzen, pa su idealne za letnje majice takvog kroja

8. INVISIBLE  – idealni su za haljine koje su dosta otvorene. Uz njih obavezno nabavite “selotejp” za telo. Na mestima gde postoji opasnost da se haljina ili majica pomere i potpuno vam otkriju grudi, zalepite komadić direktno na kožu i odeću prilepite za to (ovaj “selotejp” sam viđala u Woman’s Secret-u)

9. U PLUNGE  – brushalter koji po meni izgleda stravično, ali služi svrsi. On je novijeg datuma, tj postao je tražen od kada je moda donela jako velike dekoltee. Bolji je od Invisible bra za sve zene koje imaju veće grudi.

Nadam se da sam bar nekome pomogla! Ako nešto izostavih ili nije jasno – recite! Pozdrav! :)

4 Comments

 1. Lena says:

  e svaka ti cast na ovim korisnim infiromacijama….
  ja nemam nikakvih zamerki… :-)
  pozz !

 2. snezana says:

  gde mogu kupiti brushalter za vece grudi?

 3. snezana says:

  Gde naci povoljne bruseve adresu i cene?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *