Jednostavan način da konačno saznate koje su vaše boje

Da li vam se dešavalo da kupite “divan” roze džemper, a onda posle nedelju dana shvatite da u njemu izgledate kao da se niste naspavale? Ili onaj “super” ljubičasti šal uz koji nikakva šminka ne pomaže? Meni jeste, više miliona puta…

Ova tematika zahteva (recimo) ceo jedan dan, ali ćete zauvek rešiti dilemu – koje boje vam laskaju, a koje biste trebale izbegavati.

Kao i sve ostalo, odabir boja ima psihološku pozadinu. Kada sam dobre volje, srećna zbog nečega i želim da se počastim nekom novom krpicom, mahom mi se dopada sve što probam. Kada sam, sa druge strane, loše raspoložena ili mislim da sam se ugojila, sve mi grozno stoji i najradje ne bih izašla iz kuće tj pidžame.

Nedavno sam upoznala Ivonu (već sam je pominjala). Ona godinama istražuje boje i njihovo uklapanje uz razne tipove ljudi i ona mi je prenela odličan sistem.

Dakle, za rešavanje ove dileme vam je potreban foto aparat, osoba zadužena za slikanje i garderoba, posteljina, stolnjaci, materijali – šta god – u raznim bojama.

Stanite uz neutralnu pozadinu i redom oblačite ili se umotavajte u stvari koje ste pripremile. Pozadina je veoma važna jer ako se slikate npr. u prirodi, realno je da će vaša narandžasta majica izgledati previše drečavo u odnosu na zelenu okolinu.

Onda je potrebno da te slike prebacite na kompjuter i kada budete dobre volje – počnite sa prelistavanjem! Iznenadićete se koliko će vam tada biti jasnije koje su vaše boje. Ideja je sledeća: u istom raspoloženju ćete videti sebe u raznim bojama. Na taj način ćete znati da to što vam je npr. crvena grozna nema veze sa vašom nervozom, nego vam jednostavno ne stoji.

Važno je i da se unapred pripremite na to da ne gledate da li vam je izraz lica apsolutno savršen, već kako izgleda vaša kosa, ten, oči uz određenu boju.

Npr. ja sam uvek bežala od zelene boje. Jednostavno je ne volim i bila sam ubeđena da ne znam uz šta bih je nosila. Međutim, kada sam se slikala u jednom od dva zelena džempera koje imam (oba sam dobila na poklon) shvatila sam da mi dobro stoji i da mi još više ističe oči. Odmah sam izvukla prastari zeleni šal i sada ga sa zadovoljstvom nosim. Ista je stvar sa crvenom. Više puta sam dobila kompliment da mi dobro stoji, ali sam je izbegavala. Slike su pokazale da grešim: ona na meni izgleda dobro!

Kada budete gledale svoje slike vodite računa o sledećem: potrebno je da se prvo vidite vi, pa tek onda to što nosite. Ukoliko vas ta boja zasenjuje – znaćete da nije za vas!

Još jedna stvar koju sam naučila od Ivone je da većini žena ne stoji crna boja. I kada sam počela da obraćam pažnju – istina je! Većina žena u crnoj odeći se ne vidi. Boja ih potpuno proguta! Te žene treba da nose tamne nijanse smeđe, plave i sive..

Eto! Ko proba neka javi kako je prošlo – baš me zanimaju vaša iskustva! Pronašla sam neke primere poznatih žena.. Obratite pažnju na to koliko određene boje ističu ili umanjuju lepotu njihovih očiju, kose, tena..

Photos source: Pinterest

3 Comments

  1. mima says:

    Super savet, moram da probam nekada :)
    Inace, mnogo mi se dopada kako ti napreduje blog, tekstovi su zanimljivi, slike su odlicne….sve pohvale, ja cu definitivno da te preporucujem :)

  2. Milica says:

    Zaista puno korisnih saveta. Isti je slucaj i samnom tako i ja ne podnosim neku boju dok u stvari ne skontam da mi lepo stoji. E onda je druga prica,onda se ne vadim iz te stvari. Poseti i moj blog http://pinkybeautyblog.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *