NYX šminka i još po nešto… Ušće Shopping Center

I posle skoro 5 meseci se vraćam. Splet raznih okolnosti je naložio da ne pišem, ali sam iskoristila prvu priliku da se vratim.

Možda ste primetili da se u poslednje vreme više okrećem kozmetici, a manje modi. Pretpostavljam da je za to dobrim delom “kriv” posao. Dress code mi ne dozvoljava neke specijalne modne krikove, pa je šminka došla kao logičan izbor za iskazivanje kreativnosti.

Danas ćemo pričati o NYX kozmetici i još par stvarčica koje sam kupila na njihovom štandu u Ušće Shopping Centru.

Za NYX sam čula od Marine, mog najdražeg Make Up Artista (a zašto da se ja ne frljam kad neki mogu?). Zamolila sam je da me našminka kako treba i iznela mi je koferče. Moja jedina molba je bila da za to koristi šminku koju mogu ovde da kupim, da se ne frustriram.

Tako smo se upoznali NYX i ja. Sutradan sam otišla u Ušće na njihov štand na prvom spratu i pazarila razne zezalice, koje mi trebaju i koje mi ne trebaju, pa evo i utisaka.

NYX MARKER ZA OBRVE

Ovo čudo mi je Marina pomenula i bilo je prva stavka na mom spisku. Uvek iscrtavam obrve jer su daleko od savršenih, a nemam hrabrosti da idem kod Bekvalčeve da ih uradi kako treba. Ne podnosim da me boli, nikako! Klasične olovke za obrve ne volim jer moram skoro svaki dan da ih zarezujem da bi imale oštrinu, pa se jako brzo troše. Posebno ne volim kad dođu do pola, jer mi mali deo za držanje onemogućava precizno nanošenje.

Uzela sam marker za obrve u boji Medium i mislim da je ova nijansa odlična za svaki ten i boju kose. Najveća prednost mu je špicasti vrh koji daje mogućnost iscrtavanja tankih crtica čime obrve izgledaju vrlo prirodno. Zaista izgleda i ponaša se kao marker. “Napišete” šta želite, sačekate par sekundi da se osuši i nema mu mrdanja do skidanja šminke. Koliko će trajati ne znam, ali znam da ga već više od mesec dana koristim svaki dan i ne daje znake da je pri kraju.

NYX HD PHOTOGENIC CONCEALERS – HD KOREKTORI

Uzela sam CW02 Fair, koja je skoro najsvetlija nijansa i CW07 Tan, koja je skoro najtamnija. Možda će nekome zvučati smešno, ali ja ova dva korektora koristim za konturiranje. Probala sam sa puderima i mat bronzerima, tečnim i kamenim, ali nista mi nije dalo rezultate kao ova dva korektora. Kada žurim samo povučem linije gde treba i razmažem prstima. Kada imam više vremena volim da se igram četkama.

NYX RUMENILO U KAMENU

Godinama sam izbegavala rumenila i kupovala isključivo bronzere. Imam nekoliko rumenila, uglavnom kupljenih na nervnoj bazi, ali nisam imala ni jedno sa hladnim podtonom. Zato sam izabrala rumenilo u kamenu PB28 Bourgeois Pig. Dopada mi se jer u ovim toplim zimskim danima daje mojim obrazima ono “zimsko crvenilo” koje volim. Samo moram da vam naglasim da je uživo boja ipak toplija od ove koju vidite na slici, pa ukoliko tražite veoma hladnu roze ovo verovatno nije najbolji izbor.

Iako nije u pitanju NYX kozmetika, moram da vam pomenem i dve četkice za šminkanje koje sam kupila na ovom štandu.

BLUSH – KOSA ČETKICA ZA OBRVE 25B

Ovo je moja prva Blush četkica i veoma sam zadovoljna.

Koristim je za obrve kada želim dodatno da ih naglasim, ali i za sve vrste preciznih linija koje želim.

Preporučujem Blush četkice jer mislim da u tom cenovnom rangu nije moguće pronaći ništa bolje.

Njihova četkica koju iz nepoznatog razloga nisam kupila je B9 četkica-češalj za obrve i trepavice tako da je ona sledeća na redu.

CALA -ANGLED  CONTOUR 302

Ova kosa četkica je savršena za konturiranje, kao i nanošenje rumenila, hajlajtera. Na dodir je potpuno savršena, a kada se šminkam sa njom treba mi ozbiljna snaga volje da ne “mažem” po celom licu.

Svaka preporuka za ovu četku!

Sudeći po onome što čitam na drugim blogovima verujem da je ovo tek početak mog isprobavanja NYX-a, Blush-a i Cala-e.

Ono što je sigurno važno svima koji se nisu sretali sa ovim brendovima je da su cene više nego pristupačne. Nažalost, nisam sačuvala račun pa ne znam tačne iznose, ali mislim da su korektori i rumenilo bili oko 500-600 dinara, marker za obrve oko 1.000 dinara, mala četka oko 200-300, a velika oko 700 dinara. Nemojte me držati za reč što se cena tiče jer nisam sigurna, ali sad znate barem okvirno.

Sve ove stvarčice možete pronaći i na sajtu Aleksandar Cosmetics-a. To je sjajno mesto da istražite i napravite spisak onoga što vam se dopada. Meni je problem ako ne znam šta mi od šminke ili kozmetike treba – onda obično kupim treću gotovo istu senku, a zaboravim puder koji mi je pri kraju i obrnuto.

Čujemo se za neki dan sa mojim apsolutnim favoritom sa ovog štanda – za njega spremam poseban post.

6 Comments

 1. ninockica says:

  Ooooooo…bravo Nuno! Isplatilo se pricanje! :xxx

 2. :) says:

  Koliko si platila Marker za obrve i cetkice? :D

  • ana2cats says:

   Pise sve u postu :)

   Marker je oko 1.000 dinara. Cetkica za obrve je oko 200-300, a kosa za konturiranje mislim oko 700. Nemoj da me drzis za rec, ali tu su negde…

 3. Olivera Miladinovic says:

  Veliki pozdrav, vrlo zanimljivo i iskreno. Mnogo mi se sviďaju vaši komentari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *