Najbolja četka za dugu kosu – Macadamia No tangle Brush

Pre nekoliko dana sam vam pričala svoje utiske o stvarima koje sam kupila na štandu NYX kozmetike u Ušće Shopping centru i najavila sam poseban post o svom aposlutnom favoritu iz te “potrošačke korpe”.

Duške i ja smo u stanju da sedimo 4 sata i pretresamo jednu nijansu karmina ili tačan osećaj koji imamo na licu kada stavimo neku kremu. Tako mi je u usmenom “New in” rekla da je kupila odličnu četku za kosu. Nas dve imamo vrlo sličnu kosu – gustu i dugu.

Nije da verujem u sve bajke, pa nekako nisam znala da postoji odlična četka – svaka me isto čupa i na kraju uradi svoj posao.

Rekla mi je da je u pitanju Macadamia No tangle četka, iz kolekcije Natural Oil. Sutradan sam je kupila i potpuno se zaljubila.

Ova četka na sve liči osim na četku. Oblik je vrlo čudan, a iglice su silikonske i dugačke 0.5 i 1 cm (aproksimativno, da prostite). Cena joj je nešto manja od 1.200 dinara, a uz nju se dobija i kesica Repair pakovanja za kosu (koja sama košta oko 300) i malo pakovanje ulja za kosu. Ovo mi se posebno dopada – ne volim da nešto probam tako što kupim 250 ml pa ustanovim da mi ne odgovara.

Pakovanje sam baš malopre probala i savršeno je! Pre nekoliko dana sam opet postala plavuša pa je prvo pranje posle farbanja bilo idealna prilika da ga isprobam. Svaka preporuka! Sada bar znam sta će mi zameniti John Frieda preparate do sledećeg odlaska u inostranstvo.

Ulje nije loše samo je dosta gusto pa preporučujem da ga prvo dobro ugrejete prstima ili dlanovima. Ja to nisam uradila pa sam prilično umastila neke pramenove, a do drugih nije ni stiglo.

Da se vratimo na No tangle četku. Cela Macadamia kolekcija je braon i svetlo zelene boje, pa je tako i sa ovom četkom. Zove se po onome za šta je namenjena – četkanje bez razvlačenja i kidanja kose. Ispostavilo se da je tačno ono što mi je Nina (ranije nazvana Duške) rekla: kada posle češljanja pogledam u nju vidim samo cele dlake koje su otpale – nema komada koje sam pokidala češljanjem.

Ova četka mi posebno odgovara kada perem kosu. Jako je gusta, pa nikada ne mogu dobro da umasiram balzam ili pakovanje, a da je ne češljam i počupam ozbiljnu količinu. Macadamia No Tangle je kao stvorena za to. Kratke silikonske iglice savršeno razdvajaju upetljanu kosu ne kidajući je.

Čitajući po drugim blogovima videla sam neke loše komentare za korišćenje ove četke na suvoj kosi. Ja nemam takvo iskustvo. Meni je sasvim dobra, mada nisam od onih koji 100 puta prođu četkom kroz kosu pre spavanja pa možda nisam merodavna. Ukoliko četku za kosu koristite svakodnevno, ne znam da li će vam ova odgovarati.

I još jedna možda glupa stvar koja mi se mnogo sviđa. Volim kada mi kod frizera masiraju glavu, volim sve one zezalice za masiranje glave pa me je kod ove četke oduševilo i to što je u uputstvu pisalo da je odlična za masažu glave. I skroz jeste!  :)

Da li ste probali ovu četku? Da li su vaša iskustva ista ili?

A kad smo kod kose, evo nekih lepih sličica ukoliko ste, kao ja nedavno, počele da razmišljate o promeni frizure…

Vidimo se! ;)

5 Comments

  1. ninockica says:

    Osvanuh i ja na ovom blogu..Boze,boze da mi je neko pricao….. :) zivela najbolja cetka na svetu!

  2. Ana K says:

    Najbolja cetka na svetu danas sam je prvi put probala i vredi svaki dinar!

  3. Mila says:

    Kakva je za uvijenu kosu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *