A za vas vino, vodka, voda…?

Limited edition kolekcije baš volim. Poznati svetski brendovi sarađuju sa manje ili više očekivanim pojedinicima i na taj način stiču nove verne potrošače.

Sa druge strane, poznati pojedinici prave manje ili više očekivane stvari i na taj način stiču nove fanove.

Tako npr. veliki broj celebrity-ja ima svoje parfeme ili kozmetičke proizvode neke druge vrste.

Danas ćemo pričati o pićima poznatih modnih brendova i onima koje su potpisali.

Jedna od najpoznatiji stvari tog tipa je FTV voda. Pod sloganom “For models and billionaires” ova voda se može naručiti preko FTV sajta tj linkom na Amazon po ceni od npr. 18 eura za 6 boca od 1l.

Verujem da ova voda sa sve svojim diskutabilnim dizajnom ambalaže i etikete (fashion?) ima veliki broj sledbenika među onima koji bi voleli da budu “models and billionaires”. Moje mišljenje je da ovo ne liči ni na šta. Nisam je probala, a nemam  ni volju ni nameru.

[youtube]_q81nimqNzI[/youtube]

————————————————————————————————————————————-

Mnogo bolji primer je Roberto Cavalli vodka koja se nudi pod sloganom “Fashion on the rocks”, a proizvodi se od 2005. godine.

Prošle godine je čika Roberto snimio i video o svom omiljenom koktelu sa ovom vodkom, ali pošto je svaki video koji sam pronašla pomalo čudan, evo slikovnog prikaza.

Ona je nedavno dobila i “crnog” brata u vidu Limited edition vodke koja se zove “Night edition”. Osim razlike u boji flaše nisam uspela da pronađem razliku.

Nisam veliki fan kolekcija brenda Cavalli, ali mi se dizajn ove flaše veoma dopada. Podseća me na njihov staaaari parfem koji sam godinama koristila.

Može se kupiti u flašama od 05.l do čak 6l, a ovde možete videti šta sve nude od pratećeg programa za ugostiteljske objekte ili patološke fanove brenda.

Roberto Cavalli od 2008. proizvodi i vino. Tačnije, ne proizvodi ga Roberto već njegov sin Tommaso. Evo kako izgledaju Cavalli Collection i Cavalli Selection:

Cavalli takođe proizvodi praline, a sve njegove proizvode koje smo pomenuli možete pronaći na sajtu Caffe Giacosa. Dok sam istraživala za ovu temu naišla sam i na nešto što nije tema, ali je možda nekome interesantno: on uskoro otvara Cavalli Club Miami, koji je trebao da bude svečano otvoren za doček Nove godine, ali je otvaranje maaalo odloženo. Eto, ovo dođe kao gratis rubrika “Kuda za vikend?”.

————————————————————————————————————————————-

2008. godine su Viktor & Rolf u saradnji sa Piper-Heidsieck Chapmagne napravili prvi u nizu “fashion” šampanjaca.

————————————————————————————————————————————-

2009. godine je Christian Louboutin u saradnji sa istim brendom napravio Le Rituel šampanjac koji se prodavao u kutiji  sa staklenom cipelicom, po ceni od 500 dolara.

[youtube]GiP_HHsdMBI[/youtube]

————————————————————————————————————————————-

2011. godine je Jean Paul Gaultier takođe u saradnji sa ovim brendom napravio 2 šampanjca. Prvi se zvao Black Cancan Millésime 2000 i cena mu je bila oko 50 eura. Drugi, luksuzniji, se zvao Piper-Heidsieck French Cancan. On je ograničen na samo 60 flaša čija cena je bila oko 600 eura.

————————————————————————————————————————————-

Vlasnik brenda Diesel je pre nekoliko godina kupio veliki posed pun vinograda i maslina pa je počeo sa proizvodnjom vina, rakije i maslinovog ulja.

————————————————————————————————————————————-

Nedavno je firma Bacardi USA napravila saradnju sa brendom Moschino u izradi nove ambalaže za svoje piće Disaronno (može, hvala!).

Ovo izdanje će svojom prodajom podržati dobrotvornu organizaciju Fashion 4 Development u njihovim naporima da pomognu ljudima u ruralnim krajevima Afrike.

I da ovaj post ne bi bio predugačak, ABSOLUTnog favorita na relaciji alkohol-moda ABSOLUT VODKU ostavljam za sledeći post.

Da li ste imali priliku da probate neka od ovih pića?

Čujemo se!