ABSOLUTni modni rekorder!

Pre nekoliko dana smo pričali o vezi između mode i industrije pića, pa sam vam ostala dužna priču o rekorderu u toj oblasti.

Absolut vodka je rođena u Švedskoj 1879. godine. Kažu da je kvalitet samog pića odličan, ali su meni zanimljivi pre svega zbog svojih Limited edition kolekcija.

Uspeli su da dovedu svoj brend na nivo prestiža i da zalude mnoge muškarce svojim ambalažama toliko da postoje ozbiljni kolekcionari ovog pića, koji ga čak ni ne piju. :)

Nekoliko puta godišnje ovaj brend lansira nove ograničene serije koje su mahom zaista predivnog izgleda!

Danas idemo hronološki – ko iz sveta mode je i kada dizajnirao flaše za Absolut ili radio njihove reklame?

1989. meni nepoznat fotograf

1995. Helmut Newton – modni fotograf

Newton je uradio seriju fotografija za reklame ovog brenda, a na njima ćete prepoznati mnoga poznata imena iz sveta mode…

1997. Gianni Versace

2000. Tom Ford, Gucci

2002. Jean Paul Gaultier

2007. Ennio Capasa – osnivač i kreativni direktor C’N’C CoSTUME NATIONAL

2010. Philipp Plein, nemački modni dizajner

Ova flaša je dekorisana Swarovski kristalima, a naziv 100 je dobila po tome što je ograničena na samo 100 proizvedenih komada.

2011. Gareth Pugh – engleski modni dizajner

Pugh je bio inspirisan svojom kolekcijom za proleće leto 2007, koja je pak bila inspirisana stelt bombaderima. Evo kako izgleda vodka, a kako model kojim je inspirisana.

2012. Mats Gustafson, švedski modni ilustrator

Ova vodka je povučena iz prodaja vrlo brzo posle lansiranja jer navodno piće nije ispunjavalo očekivani nivo kvaliteta. Takođe, navodno su se konzumenti žalili na ukus tj sastojke.

2012. Loren Crock, americki dizajner jeans-a

Eto, to je sve što sam uspela da pronađem za vas. Da li vi znate za još nekoga važnog iz sveta mode ko je sarađivao sa ovim brendom?

A ako vam ovo nije dovoljno i volite da vidite zanimljive reklame preporučujem sajt www.absolutad.com (sa kog je preuzet veliki broj ovih slika).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *