Čišćenje četkica za šminkanje – VIDEO!

cetkice

Smatram pranje četkica za šminkanje osnovnom higijenom. Verujem da devojke koje svoje četkice ne čiste nisu svesne kakvim rizicima izlazu svoju kožu.

Za ovo nije potrebno veliko poznavanje tematike – dovoljno je da napravite poređenje: ako vam čista kašičica padne na pod, neće biti jako prljava, međutim ako na noj ima ostataka hrane ona će pokupiti svu prljavštinu sa poda. Isto je sa četkama – četka koja je ulepljena puderom će za sebe zalepiti svu prljavštinu na koju naiđe (ne kažem da ćete je bacati na pod), a onda ćete tu istu prljavštinu zajedno sa novim puderom zalepiti za svoje lice. I tako u nedogled…

Pre nego sto sam ozbiljnije počela da se bavim šminkom prala sam četkice jednomdo dva puta mesečno toplom vodom i šamponom i nikako mi nije bilo jasno kako da ih perem posle svakog korišćenja – imam četkice kojima treba ceo dan da se osuše pre novog korišćenja. E onda mi je bilo lakše da potegnem za prstima kao sredstvom za rad nego da prljam čistu četkicu.

Pošto sam na poslu morala da naučim kako da mi četkice uvek budu čiste, to sam prenela i na kućnu upotrebu. Danas ću vam pričati o tome.

Pošto sa nekih telefona ne može da se otvori video evo i Youtube linka.

Kako vi čistite svoje četkice?

8 Comments

 1. Smizletina says:

  Imam jednu koleginicu koja ima onu Oriflame četku na uvlačenje i žena je u fazonu – šta ima da je perem, samo sebe šminkam i stavim poklopac O_o

 2. Jovana says:

  Ovo sto radis sa MAC brush cudom :) moze i sa alkoholom.. Npr u casicu za rakiju malo cistog alkohola, potopite vrh cetkice i brisete je o maramicu ili ubrus :)
  Gledala kod Wayne Gossa :)

 3. Malo Prase says:

  Naravno da mi treba ovo MAC čudo a kutiju prasicu imamo istu!

  Upravo prosledila momku ovaj video – da i on shvati da mi treba MAC čudo hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *