Par misli i omiljena prirodna kozmetika…

prirodnakozmetika

Dugo se nismo “čuli”, a dolazak na more i boravak u prirodi su me naterali da pomislim da mi pisanje pomalo nedostaje…  :)

Definitivno je istina da se poimanje lepog i zabavnog menja sa godinama. Da mi je neko pre 5 godina rekao da ću uživati u tome da sedim ispod drveta smokve i gledam neobičan odnos sličnosti i različitosti između dva lista na istom drvetu pomislila bih “Ne znaš ti mene”. Danas, šetam među drvećem narandže, badema i pomenute smokve i imam pomešana osećanja spokoja i ponosa, jer sam naučila da uživam u malim stvarima oko sebe. Prirodna kozmetika je jedna od tema koje me sve više interesuju, a evo i linka ka tekstu koji ne bih parafrazirala. Biće vam sjajan vodič ako počinjete da se interesujete za ovu temu.

Stvari se posebno menjaju kada dobiješ dete. Nekako počneš više da brineš za sebe, jer znaš da si nekome preko potrebna. To počinje od smirivanja strasti u saobračaju, preko osluškivanja svake malo drugačije reakcije organizma, pa sve do potrebe da svom telu date sve što mu je potrebno kako bi što duže ostalo zdravo.

Zato danas želim da vam pričam o nekoliko omiljenih proizvoda kada je reč o prirodnoj kozmetici.

Purity box je kompanija koja me je najviše upoznala sa prirodnom kozmetikom, pa veruje da vas neće čuditi to što je većina favorita baš brendova Keims i Nikel.

Najnoviji favorit, o kom nisam stigla da vam govorim u svojim videima je Nikel kokosov maslac sa šargarepom. Vrlo zanimljiv proizvod koji sam prvi put videla kada smo nedavno bili u Zagrebu, a dobila ga pred more. Ovo je za letovanje 2 u 1. U jednom proizvodu imate kremu za sunčanje i onu za posle sunčanja. Zbog svog sastava ima prirodni zaštitini faktor, a ipak ubrzava dobijanje boje. Takođe, sjajno neguje kožu posle sunčanja, a kaže da će odgovarati i onima sa osetljivom kožom. Taj deo ne mogu da potvrdim jer, srećom, nemam osetljivu kožu. Tekstura najviše liči na mast, možda onu nevenovu koju sam dugo kupovala u DM, a posebno me raduje to što se na suncu nije istopio već samo malo omekšao.

keimspiling

Volim Keims Pure revival Regenerišući piling za telo, koji sam prvu put probala kada je bio u Boxu koji je osmislila Brana, a video sa prvim utiscima možete pogledati ovde. Ovaj piling je crvene boje zbog crvenog čaja od kog je napravljen, a pri dodiru sa vodom počinje da beli i pretvara se u nešto najbliže kupki, sa semenom šipka koji radi odličan piling kože. Posle ispiranja je koža glatka i mekana te ne zahteva korišćenje kupke, niti mazanje tela. Preporučujem svima koji vole jače pilinge. Ako vam je, pak, prejak, dobro nakvasite kožu ili u ruku kojom ste uzeli proizvod dodajte malo vode, protrljajte, pa onda nanesite na telo.

Nikel Nikelhidris hidratantna krema za lice i krema za područje oko ociju su moji favoriti već nekoliko meseci. Imam mešovitu kožu lica, koja u letnjem periodu naginje ka masnoj. Često mi je teško da pronađem kreme koje će mi nahraniti i hidrirati kožu, a neće je dodatno mastiti. Sa druge strane, kreme koje su baš vodene nekada deluju kao nešto što mi nije dovoljno, posebno kada se izlažem suncu. Ove dve kreme rade sve što želim: hidriraju, hrane, a ne maste. Volim lepa pakovanja, a za ova mogu reći da nikada nisam videla lepša. Izgledaju kao kockice leda.

nikelhidris

Još jedan proizvod koji mi je otkrio Purity Box je Koozmetik dezodorans u stiku. Limunska trava koju sadrži definitivno preovladava u mirisu, koji će možda nekome biti jak, ali pošto ga ja volim odgovara mi. Mislim da neutrališe neprijatne mirise, a obećava da ne zatvara pore što je dugoročno vrlo važna stavka kod izbora dezodoransa koje ćemo koristiti. Imala sam jednu “nezgodaciju”: lepo piše na njemu da se ne nanosi posle uklanjanja dlačica, što sam ja previdela i nisam se lepo provela. Taj deo me je jako pekao, a kako sam bila u crnoj haljini bez rukava, stavljanje bebišinog talka ili bilo čega drugog nije dolazilo u obzir. Peklo me je sve dok nisam skinula haljinu, istuširala se i stavila pomenuti bebi talk. Ukoliko se koristi kako proizvođac kaže – odličan dezodorans za sve koji vole one u stiku. Videla sam da imaju i u kremi, ali sa njim nisam imala susreta.

Takođe, jedan od novijih favorita je Celuleks, gel protiv celulita o kom sam vam govorila u ovom videu. Potrošila sam bočicu koju sam imala i sada, kada sam prešla na neke druge gelove koje sam dobila, još jednom moram da iskažem svoje zadovoljstvo Celuleksom. Nekoliko minuta po nanošenju gela će vam biti jasno zašto istiću da imaju preko 20% aktivnih sastojaka. Zaista osećate da radi, a ako budete uporni videćete i rezultate. U međuvremenu mi se javilo nekoliko vas da podeli jednako lepo iskustvo i zaista mi je drago zbog toga. Čim potrošim gelove koji su se nakupili, vraćam se na Celuleks.

prirodnakozmetika2

Eto, ovo su proizvodi koji meni prvo padaju na pamet na pomen prirodne kozmetike. A vama?

*Budući da mi na moru Milica nije na raspolaganju da napravi sjajne fotografije prva slika je preuzeta odavde, druga odavde, dok su ostale sa sajta Purity Box.

3 Comments

  1. Monica says:

    Nikel prizvode koristim već 15-ak god od kad su došli u Dm zapravo, ja sam iz Hr pa je to i razlog tome, imaju odlično ulje za oko očiju, koje sam isto dugo koristila tako da je moje super iskustvo. Mi imam u Hr i domaći brend Bibaza čije prozvode koristim od 1.dana od kad su lansirani navtržište , bez parabena i umjetnoća su , njihova umivalica je top, koristi je j moja kći teenagerica. Joj mogla bih se raspisati , e da ulje pšeničnih klica je SAN za kožu. Mogla bih do sutra pisati,ali da ne davim. Organska ulja od Kemiga su vrhhh. Lp Ana od mene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *