Zašto je magnezijum važan i MG Mivela izazov!

mgmivela

Dobila sam priliku da se priključim jednom zanimljivom izazovu, a budući da od kada imam dete sve više vodim računa o svom zdravlju – oberučke sam ga prihvatila. Svima nam je ponekad potreban pokretač, a ovaj izazov je za mene bio baš to.

Važnost magnezijuma za zdravlje organizma sam naučila pre gotovo 10 godina. Tada sam radila u marketinskoj agenciji, a svako ko se tim poslom bavio ili u svom okruženju ima nekoga ko jeste, zna koliko je to stresan i naporan posao. Vodila sam gomilu dece i jos toliko odraslih na fudbalski kamp u podnožju Kopaonika. Nedeljama sam radila na projektu, pa kada je došlo vreme za put ja sam već bila mrtva umorna. Zato sam zamolila za 3 slobodna dana posle kampa kako bih produžila na Kopaonik i pokušala da povratim snagu. Stigla sam u hotel, legla u krevet i osetila uzašne grčeve u listovima i cevanicama. Slične onim koji se dese u moru, ali su počinjali i prestajali u pravilnim, kratkim, razmacima, a ja sam se plašila da ustanem iz kreveta jer nisam znala da li ću ostati na nogama. Hotelski službenik je pozvao lekara i tada sam saznala da je moj organizam od umora počeo da mi daje znake da je krajnji trenutak da se odmorim. A lekovi? Dobila sam samo magnezijum. Već sutradan sam se osećala bolje, a i dan danas kad neko kaže da ima grčeve ili bolove u mišićima ja ponavljam “MAGNEZIJUM”.

Takođe, u trudnoći sam pored klasičnih vitamina za trudnice dobila i dodatnu količinu magnezijuma uz objašnjenje da je on preko potreban za pravilan razvoj ploda i umanjivanje probleme sa grčevima i kontrakcijama materice trudnice.

mgmivela2

Pored važnosti za rad svih mišića (sa srcem na čelu) i nervnog sistema, magnezijum dokazano pomaže i kod manjka koncentracije, glavobolja, nervoze, razdražljivosti…

Magnezijum je mineral koji naš organizam ne proizvodi, te ga moramo unositi spolja.  Kada je hrana u pitanju, najviše ga ima u pasulju, žitaricama, koštunjavom voću, ribi i crvenom mesu. Ipak, način života nam često ne dozvoljava da unesemo potrebnu količinu magnezijuma kroz hranu. Prva dižem ruku da priznam da ima dana kada ne unesem baš ni jednu pomenutu namirnicu. Takođe, magnezijum unesen u organizam kroz vodu  gotovo ne prolazi kroz proces varenja, te vrlo brzo ulazi u krvotok i organizam ga može koristiti za svoje potrebe.

Preporučena dnevna doza magnezijuma za decu je 130-240, za odrasle žene 310-360, a za odrasle muškarce 400-420 mg. Litar MG Mileve sadrži 343 mg magnezijuma što ga čini idealnim načinom za brzo i lako unošenje potrebne količine ovog minerala.

I da se vratimo na izazov: narednih nedelju dana ću piti po 4 čaše MG Mivele dnevno, što ću sve zabeležiti u raspored koji sam dobila. Za nedelju dana ću se ponovo javiti da vam kažem da li sam se uspešno odazvala izazovu. Ako uzmemo standard od 2 litre vode dnevno, to znači da ću svakoga dana piti litar MG Mivele i litar obične vode.

Volela bih da mi se pridružite, pa da zajedno vidimo kako ćemo se osećati za 7 dana. Kao što rekoh na početku: svima nam je ponekad potreban pokretač da budemo pažljivi prema svom telu…

mgmivela3

UPDATE 05.10.2016.

I prošlo je 7 dana od kada sam prihvatila MG izazov sa ciljem da popijem 1l Mg Mivele dnevno, kako bih u svoj organizam unela preporučenu dnevnu dozu magnezijuma.

Priznajem, prvih nekoliko dana mi je bila malo teže da se naviknem da prvo popijem, a onda i da se setim da štikliram u tabelici. To sam rešila tako što sam paket vode stavila pored stola za šminkanje u studiu i čašu na sto, pa me je ona podećala da ne zaboravim svoju obavezu. Sada, nešto mi se čini da će ovo postati moj stalni ritual, jer inače ne mogu da se pohvalim velikom količinom vode koju pijem.

Ako pričamo o tome kako se osećam, imajući u vidu napornu radnu nedelju i to da je nekoliko ljudi u mojoj bliskoj blizini bilo prilično bolesno, a ja sam to zaobišla – osećam se sjajno. Naravno, ne verujem da me je magnezijum spasio od virusa, ali verujem da je pomogao da moj organizam bude jači.

Takođe, ostala sam sa 8 poklopaca za akciju Čepom do osmeha. To celoj priči daje posebnu čar.

mgmivela4

*Ovaj post je sponzorisan što ni u kom smislu ne utiče na mišljenje koje sam sa vama podelila

4 Comments

 1. Ema says:

  Odlican post :)
  Moram da priznam da znam iz iskustva koliko je magnezijum potreban i dobar za organizam, ne unosim ga redovno i ne u dovoljnim kolicinama, iako bi trebalo. Tvoj post me je naveo na razmisljanje da iako nemam tegobe zbog manjka magnezijuma u organizmu, ne znaci da mi nije potreban.
  Kad sam bila mala operisala sam urodjenu srcanu manu, pre 15 godina odprilike. Kao terapiju sam dobila samo magnezijum sumece tablete, i to po potrebi (kad osetim da me probada u grudima, bocka i slicno). Znam da zvuci nemoguce, ali je istina. Zadnji put sam popila magnezijum pre 3 meseca (sto uopste nije za pohvalu) u jednom kaficu, kada sam sa drugaricom morala da odem do apoteke da kupim magnezijum sumece tablete, jer me je bas probadalo u grudima. Vec par meseci sam bila pod sresom i mnogo sam se nervirala, pa je logicno da mi se sve skupilo i manifestovalo probadanjem. Zao mi je sto sam tada nepotrebno uplasila prijatelje, iako mi posle 20 min, bilo bolje.
  Citajuci tvoj post shvatila sam da trebam malo vise da povedem racuna o svom zdravlju, da trebam da sprecim a ne da lecim posledice. Hvala Ti za to.
  Stoga sam resila da se prikljucim ovom izazovu i da unesem magnezijum u organizam pijuci MG Mivelu.

  • ana2cats says:

   eHEEEEEJ, ako je pomogao jednoj osobi to znaci da je post i vise nego koristan. Hvala ti puno! Javljaj za nedelju dana da li si bila karakter :)

 2. Ada says:

  Tadaaa :) Pridruzujem se izazovu :*

 3. Jana says:

  Još kada sam pre par godina imala dugo problema sa nesanicom, pročitala sam da je magnezijum dobar za to, pa pored svega što sam probala, nije mi bilo teško i to da probam… U to vreme sam pila šumeće tablete i posle 10ak dana sam počela da se dovodim u red, ali kako ne volim nijedne šumeće, kad je nesanica prošla prestala sam sa magnezijumom dok nisam počela da pijem vodu. A kod mene je još jedna prednost to što smanjuje tegobe u PMS-u, što meni sa displazijom doooosta pomaže. :) Tako da je paket vode uvek tu, da ne nestane slučajno :)
  Super post, sviđa mi se što se javnost pokrenula po tom pitanju, jer nekako mi deluje da je zdravlje zapostavljeno sve dok se ne pokrene neka akcija, a ovo je pun pogodak.
  Svaka čast i za čepiće, od tebe sam saznala da mogu i ovi kozmetički da učestvuju, hvala. 2 muve jednim udarcem :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *