Zašto sam kupila slanu Plazmu?

plazmaslana

Danas imamo verziju Nešto se mislim videa u pisanoj formi. Ovih dana je mrtva trka na mom Facebook zidu između dve vrlo važne stavke današnjice: kako na najbolji način iskoristiti Dan zaljubljenih i da li je Bambi počinio nedelo vanvremenskih razmera puštanjem u prodaju nečega što se zove Slana Plazma.

Dan zaljubljenih nikada nisam doživljavala kao praznik, pa sam veći deo tih objava ignorisala, ali Plazmu, bre, mnogo volim. Pardon, volimo, što ste mogli da vidite ovde, na Reljinom Instagram profilu. Takođe, u vlogovima sa putovanja sam vam rekla da ja bez dva velika pakovanja Plazme ne krećem nigde. Pusti ti to. Ako zarati kod Bubanj potoka, mi gladni nećemo biti. U našoj kući Plazma uglavnom služi da se zavara glad, posebno ona u pola noći.

Meni kao ozbiljnom fanu ni jednog trenutka nije zasmetala opcija slane Plazme. Da su najavili da nova menja staru bili bismo u debelom problemu, a tu je i suština moje zbunjenosti novonastalom situacijom. Da li je nas neko uslovio da biramo? Nije. Da li i dalje smemo da kupimo kreker koji želimo i onu staru, crvenu, Plazmu? Smemo.

Videh žalbe zato što je Bambi iskoristio Plazmu kao brend da plasira novi proizvod. I? Proizvod zaista izgleda vrlo slično, isto je upakovan i za moju ukus zaista je slana varijanta Plazme. Da su napravili okrugli ili pravougaoni keks verujem da bi ih onda napali da su kopirali druge proizvođače. Takođe, mnogima smeta plava boja pakovanja. Nisam ni ja oduševljena, ali da me pitate koju boju bih stavila – evo ne znam! Dakle, može da prođe i plava.

Kad već pomenuh ukus red je bio i da probam nešto oko čega se digla tolika panika. Izvadih keks iz kutijice – miris Plazme, oblik Plazme. Zagrizem i shvatim da jedem slani kreker sa susamom. Nešto manje mastan od drugih koje sam probala, ali ne škodi da ustedim neku kaloriju. Dam Relji, a on jede kao veliki, oduševljeno dete. On se ne ljuti što sad postoje dve Plazme.

Da rezimiramo: ko voli krekere verovatno će mu se Slana Plazma dopasti, ko ne voli krekere šta god da piše na pakovanju svakako neće probati. Za mene je cela ova priča vrlo jasna. I nisam uvređena i nemam ništa protiv širenja varijacija na temu Plazme ili bilo kog drugog brenda koji volim. Ali da najavim: ako ikada budu planirali da ukinu onu staru Plazmu – e onda dižem ustanak!

plazmaslana1

Photos: Milica Jovanović

3 Comments

  1. Aleksandra says:

    Ideja da napišeš ovakav post je definitivno bila sjajna. I ja se baš kao i Relja ne ljutim što sada postoje dve Plazme, dok me je sa druge stane jako naljutilo to naše poznato “ajde da osudim, iako ne znam kakvo je” ili “stvarno je baš mene trebalo ovi iz Bambija da pitaju za dozvolu”, dođe na isto u sustini. Hvala ti, fenomenalno je! Ja čekam kraj dijete, pa da probam. :)

  2. Tesha says:

    Do čitanja tvog bloga ja nisam ni znala da postoj slana Plazma. Nekako mi je teško da se naviknem na pomisao jer čim neko pomene plazmu, u sećanju se javi dobro poznat ukus. Svakako ću je probati, pa volim krekere :)

  3. Lipovica says:

    Ni ja nisam znala, ostadoh u cudu. Moram da probam pa makar se razocarala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *