Da li je micelarna voda dobra za suvu i osetljivu kožu?

lorealmicellarbarbaraNedavno smo Dunja i ja imale priliku da provedemo gotovo dva dana sa dermatologom. Za devojke koje se bave šminkom i kozmetikom ovo je bilo vrlo vredno iskustvo. Imale smo priliku da odgovorimo na pitanja koja su nam slali pratioci, ali i ona koja su nas mučila.

Pitanje koje nas je obe mučilo jeste da li se micelarna voda ispira? Savet dermatologa je da se ispira ukoliko se koristi kao sredstvo za skidanje šminke, a ukoliko se koristi kao tonik onda nema potrebe za ispiranjem.

Sledeće pitanje je bilo: Kada koristimo micelarnu vodu kao tonik da li je treba pustiti da se osuši pa tek onda nastaviti sa negom lica ili je bolje nanositi kremu na još vlažnu kožu? Tačan odgovor je prvi, a priznajem da sam u ovoj stavki grešila.

Moja koža je kombinovana, te nikada nisam sumnjala u čudotvornosti micelarnih voda koje koristim od kada su se pojavile na tržištu, ali šta je sa suvom i osetljivom kožom? Tu na scenu stupa Dunja koja je upravo to pitala – da li micelarna voda smeta ovakvoj koži? Odgovor dermatologa je da ne samo da ne smeta već prilagođena micelarna voda može samo pomoći ovakvoj koži time što će joj vratiti vlažnost i pripremiti je za ostale korake nege.

Juče smo Ivana, Dunja i ja snimale video koji ćete uskoro gledati na MJTS kanalu i tada sam imala priliku da se sretnem sa Loreal micelarnom vodom za suvu i osetljivu kožu. Ivanina koža je školski primer takve kože, a ako ona kaže da je dobra nema razloga da sumnjam. Istom prilikom je Dunja probala ovu vodu da bi skinula šminku i lice joj je zaista bilo lepo, bez iritacija posle trljanja, što ćete na snimku i videti. Takođe, iako joj nisam rekla primetila sam da nije odmah tražila i kremu za lice, što je najčešća reacija ljudi sa suvom kožom posle čišćenja lica. Jednostavno, zatezanje kože im ne dozvoljava da zaborave ovaj korak.

Jednostavno, zatezanje kože im ne dozvoljava da zaborave ovaj korak.

Ova micelarna voda je obogaćena glicerinom, te nežno, ali efikasno uklanja nečistoće sa lica, očiju i usana umirujući kožu. Ne sadrži parfeme, alkohol i parabene, a koristi se ujutro i uveče. Molim vas da prilikom čišćenja lica ne zaboravite vrat budući da je to deo koji nekako zaboravimo da svrstamo u lice, ali i telo, pa onda ostane uskraćen za negu, a potrebna mu je ista nega kao i koži lica. Takođe, mnoge žene zaboravljaju jutarnju negu verujući da je dovoljno to što su uveče očistile i negovale lice (dugo sam i sama bila jedna od njih). Micelarnom vodom ne čistimo samo šminku sa lica već sve nečistoće sa kojima naša koža dolazi u kontakt. Umivanje, micelarna voda i negujuća krema za lice će pomoći suvoj i osetljivoj koži da ne zateže i ne pecka, a puderu da lepše stoji na licu ukoliko se šminkate.

Loreal micelarna voda za suvu i osetljivu kožu je dostupna u pakovanju od 400ml. Za devojke koje koriste velike količine micelarne voda ili ih koriste i za skidanje šminke i kao tonik ovo je sjajna vest.

Ukoliko imate suvu i osetljivu kožu – da li koristite micelarne vode i da li ste ovu probale? Pišite svoja iskustva jer je to najbolji način da čujemo različite utiske i odlučimo da li je neki proizvod baš za nas.

lorealmicellar

*Ovaj post je sponzorisan što ni u kom smislu ne utiče na mišljenje koje sam sa vama podelila

2 Comments

  1. IvaLazyBug says:

    Upravo tako! Probala sam apsolutno svaku micelarnu vodu koja postoji na tržištu (ili bar najveći deo) ova je najbolja za suvu/osetljivu! Ni Bioderma ni Uriage ni Vichy, YSL, Lancome ma ni jedna joj nije ni prići! Mesec dana sam bez nje jer su izgleda menjali pakovanje (bilo je pljosnato i pisalo je skin prefection). Za ovih mesec dana (dok nisam shvatila da je ovo isto to samo u drugom pakovanju) koža mi je uništena! I mnogo sam ljuta na Loreal Srbija jer nisu ispratili promenu ambalaže nekim obaveštenjem!

  2. Mila says:

    do sada sam koristila i Garnier, koja mi se najbolje pokazala, i razne druge, Nivea, Balea… i imam bas suvu kozu tako da sam jako zahvalna na preporuci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *