Beg iz grada… Vreme je za SPA! :)

hotel-1Znam da znate da obožavam putovanja. Ja sam uvek nekako za inostranstvo, ali je Laki zastupnik teorije da prvo treba upoznati svoju zemlju i okruženje, pa onda ići dalje. Demokratskom podelom smo došli do sledećeg rešenja: domaća putovanja više puta godišnje, a ona dalja malo ređe. I svi zadovoljni.

Prošle nedelje smo proveli nekoliko dana na Fruškoj Gori. Do sada smo sa ovim delom Vojvodine imali samo jedan susret i nosili smo divna sećanja. Ovog puta smo posetili Premier Aqua hotel na Vrdniku, kao i njihovo etno naselje Vrdnička kula. Ako ste vizuelni tip nešto niže vas čeka Travel vlog koji smo snimili, a ovde ću pokušati da vam dam neke tehničke informacije.

Na samo sat vremena lagane vožnje od Beograda, nalazi se priličan raj na zemlji. Hotel ima 5 zvezdica, odličnu hranu, vrlo ljubazno osoblje, spa i wellness centar, bazen. Moja jedina zamerka je što je hotel nepušački, a zimi nije bas prijatno sedeti na terasi, ali šta je tu je. Takođe, pogled sa naše terase je bio na groblje, pa je to još jedan razlog zašto smo ipak išli u njihov kafić kada je bila panika za kafu i cigaretu.

Sobe su lepe i prostrane. Terasa je malena, ali dovoljna da stane stočić i dve stolice, pa je za nas bila sasvim dovoljna. Takođe, sobe su veoma čiste i imaju diiivan miris. Moja jedina zamerka je to što se dobija peskir za pod i po dva za lice i telo, ali ne i  peškir za ruke koji smo naknadno tražili, ali nam je spremačica rekla da “ne ide peškir za ruke”. Nisam imala volje da se rasporavljam pa je na tome ostalo. :)

Wellness i spa su vrlo lepo opremljeni. U ponudi su slana soba, bio i klasična, jača, sauna, veseli tuševi (pogledajte video ako ne znate šta je to) koje sam prvi put probala i ludo se zabavila, kao i bazen u kom je temperatura 31 stepen. Zimska idila. :) U letnjem periodu je tu i otvoreni bazen, a pored svih ovih stvari koje su besplatne uz boravak u hotelu, uz doplatu su vam na raspolaganju i različite masaže i tretmani, kapsula (koju mi je žao što ne probah), kao i wellness šank gde možete popiti i pojesti zdrave napitke i obroke.

Kada je klopa u pitanju možda nema smisla da naglašavam ali evo: u Vojvodinu se ne ide ako pokušavate da smršate… Greh je da odete a klopate salatice… Tako smo se barem mi tešili prilikom svakog obroka. :) U zavisnosti od broja gostiju u hotelu nekada su obroci u formi švedskog stola, ali budući da sada nije bilo gužve hrana je bila a la carte, uz mogućnost da uzmete koliko god želite različitih jela.

Ako me pitate da li da izaberete Premier Aqua ili Vrdničku kulu evo mojih zapažanja:

Premier Aqua:

* pogodniji za parove

* nudi bazen, spa i wellness

Vrdnička kula:

*Pogodiniji za porodice

*Divna priroda u okolini

*Veliko ograđeno dvorište sa parkom za decu

*Imaju spa, ali nemaju bazene (jos)

Kada bih ja isla ponovo u Premire Aqua bih isla na 2-3 dana, dok mislim da bismo u Vrdničkoj kuli imali dovoljno aktivnosti i ya 5-6 dana.

Ako ste i vi u fazi da počinjete da istražujete spa ponudu Srbije preporučujem sajt Wellness Spa. Na jednom mestu ćete videti sve hotele i spa ponude Srbije, aktuelne promocije i novosti. Ono što posebno volim kod ovog sajta je to što odmah vidite i cene. Ne razumem firme, hotele i agencije koje veruju da će time što ne napišu cenu za ovakve stvari da me zainteresuju da ih kontaktiram.

Što se tiče naših daljih planova, mene privlači Solaris Resort u Vrnjačkoj Banji i hotel Grey na Kopaoniku… To, naravno, ako izuzmemo Zlatibor čija ponuda me privlači godinama unazad i unapred. Trenutno najviše hotel Olimp jer ga nisam posetila. Hotel Mona me privlači upravo zato što više puta jesam i sve znam… :)

Koja je sledeća domaća destinacija koju želite da posetite?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *